Kum Beji Saç

289
kum beji saç

Kum Beji Saç

Kadınlar için dış görünüşün büyük bir kısmını kaplayan hiç kuşkusuz saç rengidir. Her kadın ten rengine, göz rengine ve cilt alt tonuna uygun olacak şekilde kusursuz bir saç bulmayı planlar. Hayatı boyunca belki de ondan fazla saç rengi denenir. Bu yöntem ile yüze en çok uyum sağlayan saç rengi kullanılmak üzere seçilir. Peki bu saydığımız işlemler sizce kolay mı? Yüzden hatta iki yüzden fazla saç rengi olduğunu hesaba katarsak hiç kolay olmadığını söyleyebiliriz. Aynı saç renginin bile ondan fazla alt tonunun mevcut olduğunu hepsinin farklı bir imaj yarattığı ise şüphesiz doğrudur. Küllü kumral, sarı, karamel, kızıl, bakır, kum beji saç ve çok daha fazlası sayılabilir. Hali ile bu kadar saç rengi olunca doğru olanın bulunması da bir hayli zaman alıyor. Fakat saçların rengi hakkında ufak bilgilere sahip olmak kolaylık sağlayabilir.

Bizde bu yazımızda saç renkleri ve uyum sağladığı ciltler hakkında bilgilendirme yapacağız. Sık sorulan sorulardan bazıları kızıl saç rengi hangi ciltlere uyum sağlar? Karamel renk saçı evde yapmak için hangi yöntemler izlenmelidir? Sarı saç esmer kişilere yakışır mı? Kızı saç makyaj gerektirir mi? Saçlarım yanarsa ne yapmalıyım? Saçların rengi nasıl açılır? gibi sorulardır. Bizde sizler için bu soruların cevaplarını derledik. İşte cevapların ayrıntıları…

Kum Beji Saç Rengi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kum Beji Saç Rengi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Küllü koyu kumral renginden ilham alan kum beji saç oldukça masum duran bir renktir. Bu saç renginin en önemli özelliği ise soğuk bir alt tona sahip olmasına rağmen saçın yansımasının sıcak ve çekici durmasıdır. Açık tenliler ve buğday tenlilerde oldukça hoş duran bir renk olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca saç renginin içerisindeki ışıltılardan dolayı da oldukça doğal bir görünüm sağlamaktadır.

Bej Saç Rengi

Bej saç rengi içerisinde koyu ve açık renkli yansımalar bulundurduğundan dolayı kumrallara ve açık tenlilere çok yakışmaktadır. Ayrıca esmerlere olmaz denilse de bazı tonları esmerler için birebirdir. Bej saç renginin en önemi özelliği her daim parlak görünmesidir. Bu parlaklığı kaybetmemesi için ise sık sık saçlara bakım yapılması ve saçlar yıpratılmamalıdır. Bakım kremleri rengin parlaklığının korunmasına oldukça katkıda bulunacaktır. Ayrıca saçların kırılmasını önlemek ve sağlıklı durmasını istiyorsanız ısıya çok fazla maruz etmemekte fayda var.

Kum Beji Saç Boyası

Kum Beji Saç Boyası

Kum beji saç rengini elde etmek istiyorsanız piyasada bunun kum beji saç boyalarından kullanabilirsiniz. Bu saç boyası birden çok saç renginin karışımından meydana geldiği için evde yapmak pek kolay olmayabilir. Sonuçta o renkler uygun ölçüde konulmalı ve yeterli süre kadar kabın içerisinde bekletilmelidir. Siz bu süreci yaşamak istemiyorsanız ve amacınız kesin çözüm ise en iyisi saç boyasını temin etmelisiniz. Satılan bu saç boyaları herkeste aynı etkiyi yaratmamaktadır. Örneğin siyah saçlı birinde boya tutmazken sarı saçlı olan birinin saçına kolaylıkla uyum sağlamaktadır. Bu yüzden boyanın arkasında bulunan bilgilendirme kısmını okumalı ve hangi saç renklerinde asıl duracağını önceden araştırmalısınız. Eğer bunlarla da uğraşmak istemiyor ve anlamıyorsanız bu muhteşem saç rengi için en iyisi kuaföre gitmeli ve kendinizi emin ellere bırakmalısınız. 

Bej Kumral Saç Rengi

 Kum beji saç rengi dışında çeşit çeşit renk bulunmaktadır. Kızıl, sarı, bej kumral saç rengi bunlardan birkaçıdır. Kumral saç renginin içerisinde hafif ışıltılar olması ile meydana gelen bu renk hiç şüphesiz güzel durmaktadır. Saçta oluşan ışıltılar ayrıca güneşte parlamaktadır. Bel kumral rengi içinde hem sarılık hem de ışıltı barındırmasından dolayı açık tenli ya da buğday tenli kişilerde oldukça hoş bir görünüm ortaya çıkarmaktadır.

Boyalı Saçların Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Boyalı Saçların Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Çoğu kadın kendi saç renklerini beğenmemekle birlikte saçlarının tonunu değiştirmektedir. Fakat saça kimyasal işlem uygulandığından dolayı belirli deformasyon durumlarının olması gayet normaldir. Bu durumları en aza indirmek için saç bakımına özen göstermeliyiz. Eğer saçlarınızda sarımsı ya da grimsi tonlar hakimse mor şampuan bu renklerin kalıcılığını oldukça arttırmaktadır. Ayrıca saçların uçlarının karışmaması için saç kremi kullanmakta fayda var. Tüm bunların yanı sıra saçlara ısı uygulaması en az seviyeye indirilmelidir.

Evde Doğal Saç Bakımı

Eğer kimyasal içerikli saç kremleri kullanmaya çekiniyorsanız doğal yollarla evde yapılacak birçok maske bulunmaktadır. Bu maskelerden bir tanesi zeytinyağı maskesidir. Bu maske için beş yemek kaşığı zeytinyağı ile 2 adet yumurtayı birbirine karıştırmak gerekmektedir. Saç diplerinizden başlayarak saçlarınızın ucuna kadar sürdükten sonra bone yardımı ile saçlarınızı hava almadan 20 dakika bekletmelisiniz. 20 dakik beklettikten sonra ise saçlarınızı durulayabilirsiniz. Yaptığınız zeytinyağı maskesinden sonra saçlarınızın parladığını ve güçlendiğini sizde göreceksiniz. Eğer saçlarınızın kum beji saç renginde olduğu gibi ışıl ışıl parlamasını istiyorsanız da evde yapılabilecek doğal bir tarif var. Bir su bardağı portakal suyu ve bir yemek kaşığını bir kapta karıştırdıktan sonra şampuanınızın içine katıp saçlarınızı yıkarken kolaylıkla uygulayabilirsiniz. Yaptığınız bu yöntem sayesinde saçlarınız ışıldayacaktır.

Saçlar Ne Sıklıkla Yıkanmalıdır?

Saçlar Ne Sıklıkla Yıkanmalıdır?

Saçların sağlığı açısından sık sık yıkamanın dışında çok az yıkamanın da zararlı olduğunu bilmekteyiz. Saçlar ortalama 2-3 günde bir yıkanırsa zarar görmeyecektir. Eğer her gün saç yıkama gibi bir durum söz konusu ise saçın kendi yağı ile beslenmesine engel olmuş olursunuz. Bu olay da saçı güçsüzleştirir ve dökülmesine yol açar. Çünkü saç kendi yağından beslenen bir yapıdadır.

Saç Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Saçlarımız boyalı ya da boyasız olsun dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Öncelikle saçlarınızı fırça ile taramamalısınız. Fırça ince uçları sayesinde saçın yıpranmasına ve kırılmasına neden olmaktadır. Bu nedenlerden dolayı da kalın uçlu ve aralıklı tarak kullanmak en iyisidir. Ayrıca saçlarınıza şekil verirken çok sıkı topuzlar yapmaktan çekinmelisiniz. Çünkü sıkı topuzlar saçın gereğinden çok çekilmesine neden olur ve saçta dökülmeler meydana gelebilir.

Yumuşak ve Parlak Görünümlü Saç Maskesi Tarifi

Saçlarınızın yumuşak ve parlak görünmesini istiyorsanız evde yapacağınız bu maske tarifi ile bunu sağlayabilirsiniz. Bu maske için öncelikle yapmanız gereken teflon bir tencereye 4-5 yemek kaşığı kadar elma sirkesi koymalısınız. Sonrasında bir yemek kaşığı limon rendesini ilave etmesiniz. Ardından bir yemek kaşığı bal ekledikten sonra 3 litre suda kaynatmalısınız. Karışımı saçlarınızın her yerine sürdükten sonra 15-20 dakika kadar bekletip yıkayabilirsiniz. Saçlarınız maskenin içerisindeki baldan dolayı yumuşak görünüme kavuşacaktır. Bu karışımı iki haftada bir saçlarınıza uygulayabilirsiniz. Yukarıda sayılan bu yöntemlerden içinize en çok sineni uygulayabilirsiniz. Dış etkenlerden kırılan yıpranan saçları eski haline getirebilirsiniz.

Saç Yanar Mı?

Saçlar kimyasal içerikli boyalara maruz kalmaktadır. Bu yüzden de kadınlar saçlarımı boyadıktan sonra saçlarım yanar mı? Sorusunu sık sık sormaktadırlar. Bu sorunun cevabı gayet nettir. Eğer bir hafta içerisinde saçlarınızı birden fazla boya işlemine maruz bırakırsanız yanma ihtimali oldukça yüksektir. Boyanın içerisindeki kimyasal maddelerden dolayı boyama süreleri arasında en azından iki ya da üç hafta bulunmalıdır.

Bir önceki yazımız olan Çinko Oksit Krem Ebru Şallı başlıklı makalemizde çinko oksit krem, çinko oksit krem ebru şallı ve ebru şallı çinko oksit hakkında bilgiler verilmektedir.

Önceki İçerikÇinko Oksit Krem Ebru Şallı
Sonraki İçerikEn İyi Diş Macunu

YORUMUNUZ

Lütfen yorumunuzu ekleyiniz.
Buraya adınızı giriniz.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.